Drumband

Drumband

De drumband van Muziekvereniging Enter bestaat uit ruim 20 muzikanten en staat onder leiding van instructeur René van der Struik.

Het repertoire van de drumband bestaat uit marcherende (Aa) en stilstaande podium werken (Ab). Tegenwoordig neemt het showelement binnen de slagwerkwereld een steeds grotere rol in naast het Aa of Ab repetoire en wordt slagwerk in de brede zin van het woord steeds belangrijker, niet alleen bij het orkest maar ook voor algemene begeleiding.

Een dergelijke stroming zien we in deze dagen in de gehele drumbandsector, zie bv. het ontstaan van diverse slagwerkgroepen zoals: Stomp/Percossa/ Manumana/Slagerij van Kampen en vele Latin Slagwerk groepen. Tal van stukken van deze groepen worden oa. uitgevoerd door vele drumbands of men voert stukken uit die hierop gebaseerd zijn. Enkele schrijvers van dit soort stukken zijn J. Schipper, L. Kamp, H. Schellekens, etc.

Bij de uitvoering van dit soort stukken worden niet alleen gebruik gemaakt van de slagwerkinstrumenten die tot de standaarduitrusting van de drumband horen maar ook van pottenlpannen/bezemlemmers etc. Als gevolg hiervan is er in slagwerkland een stroming :Indoor Percussion. Hier kunnen de (alternatieve) stukken worden uitgevoerd (waarbij show een belangrijk aspect is) naast de reguliere concoursen en festivals. Maar de basis is en blijft altijd de discipline, die niet alleen tot uitdrukking komt bij de deelname aan Indoor Percussion wedstrijden, reguliere Festivals en Concoursen, maar ook bij het marcheren op straat.

Discipline speelt ook een belangrijke rol tijdens de opleiding van de leerlingen want alle leerlingen worden opgeleid volgens de huidige normen van de overkoepelende muziekorganisaties dit kan resulteren in de diploma's AIB/CfD. Men kan zich tijdens de opleidingsperiode specialiseren in een slagwerkinstrument naar keuze en hierin onderwezen worden.

Hebt u zin om een slagwerkinstrument te bespelen of te worden opgeleid voor slagwerker binnen de drumband (zonder deelname aan examens) of master slagwerker (met deelname aan examens) kom dan eens een keer langs op een repetitieavond. Deze avond is op dinsdag van 20.00-21.30 uur in in ons gebouw aan de Mettenkampsweg 3 te Enter en hieraan vooraf zijn de lessen van de leerling slagwerkers.

René van der Struik

Hier meer info over Rene van der Struik.

Als instructeur is Rene verbonden aan de Muziekvereniging Enter en ...

Agendapunten

Geen komend evenement!
Geen evenementen